Akıllı Telefon Pilleriyle İlgili 3 Efsane
Kutudan yeni bir akıllı telefon almak ve masraflar arasında ne kadar süre kullanabileceğinizi merak etmek gibi bir şey yok. Ancak bir yıl kadar sonra, bu pil ömrü azalmaya başlıyor. Bu neye sebep oluyor? Pil ömrünü uzatmakla ilgili bazı popüler efsaneleri çürüttük.
Efsane 1: Gece Boyu Şarj Etmek Pil için Kötüdür
Telefonunuzun aküsü sandığınızdan daha akıllıdır. Akıllı telefonunuzu gece taktığınızda, lityum-iyon pil, dolana kadar veya 4.1 voltta “doymuş” oluncaya kadar yavaşça şarj olmaya başlar. Dolayısıyla, şarj cihazı doğru şekilde çalışıyorsa, telefonunuzun pilini 4,1 volt sınırını aşan “fazla şarj” yapmanız imkansızdır.
Efsane 2: Piller Tam Boşalmadan Şarj Edilmez
Hayır, şarj etmeden önce pilin tamamen boşalmasına izin vermektense, telefonunuzu gün boyunca aralıklarla takmanız daha iyi. Tatmin edici nokta, % 40- 80 kapasitedir. Pil ağır kullanımı ile daha hızlı bitmesine neden olunan mekanik bir cihaza benzer, mümkünse, tam deşarjdan kaçının ve pilleri kullanımlar arasında daha sık şarj edin. Bununla birlikte, 3 ayda bir kez, “düşük pil” ışığı görünene ve şarj edilene kadar pilin kalibre edilmesi gerekir.
Efsane 3: Isıdan Bir Şey Olmaz
Aslında, ısı, pil ömrü için şarj uygulamalarınızdan daha büyük bir tehdittir. Telefonunuzu güneşli bir pencere kenarında veya aracınızın gösterge tablosunda bırakmak, kapasitesini boşaltmanın garantili bir yoludur. İlginç bir şekilde, aşırı ısı ve tam şarj kombinasyonu, bir lityum-iyon pili uzun süre saklıyorsanız sorunlu olabilir.